Luchtvaart

Dag en nacht is er bedrijvigheid op een luchthaven. Van passagiers en medewerkers tot toeleveranciers en de aan- en afvoer van luchtvracht. De veiligheid van mensen staat hierbij voorop: niet alleen in het luchthavengebouw en op het platform, maar ook op de toegangswegen en tijdens de vlucht. Daarnaast hebben luchthavens te maken met aanhoudende terreurdreiging. Wetgeving en de eisen voor beveiligers worden daarom door de overheid voortdurend aangescherpt. Gastvrijheid mag hierbij niet uit het oog worden verloren. Zo geeft de OneAccess-methode die Schiphol onlangs heeft ingevoerd de passagier meer comfort, terwijl het hoge veiligheidsniveau gehandhaafd blijft.

Voor luchthavens bieden wij hoogwaardige en kostenefficiënte oplossingen waarbij mens en techniek elkaar versterken, zoals:

  • Proactief beveiligen: 24/7 aanwezigheid van proactieve beveiligers die vroegtijdig afwijkingen signaleren en door adequate opvolging incidenten voorkomen
  • Beveiliging in combinatie met gastvrijheid: een beveiliger die tevens dient als gastheer/-vrouw en kan helpen bij het beantwoorden van vragen of het geven van aanwijzingen
  • Toegangscontrole: voor het identificeren, verifiëren en registreren van reizigers en medewerkers (mede door X-ray)
  • Controle van reisdocumenten, ruimbagage en vliegtuigdoorzoekingen  
  • Controle van luchtvracht op veiligheid en explosieven
  • Hospitality: een bezoekbeleving die past bij een luchthaven, waarbij we zorgen voor een gastvrije omgeving voor passagiers, bezoekers en leveranciers

Luchtvracht. Veilig van fabrikant tot eindbestemming

Volgens Europese regelgeving dient alle luchtvracht vrij van explosieve stoffen getransporteerd te worden. Van fabrikant tot eindbestemming. Een vracht die ongecontroleerd op de luchthaven aankomt, wordt apart gezet en gecheckt. Dat verstoort de levering en kost u geld. Wij kunnen een groot aandeel vervullen in de veiligheid van de logistieke keten. 

Lees meer over onze oplossingen in de luchtvracht

Veilig vliegverkeer begint op de grond

Beveiliging van luchthavens is een klasse apart. Strikte toepassing van veiligheidseisen én gastheerschap strijden hierbij om voorrang. “Securitas Aviation weet het evenwicht goed te bewaren”, vindt Rob van den Bergh van Amsterdam Airport Schiphol. “Ik zoek de samenwerking graag op.” 

Lees het volledige klantverhaal

Oplossingen voor de luchtvaart

  

Neem contact met ons op via dit contactformulier of bel 088 322 11 00

Van bedrijfspolitie tot ‘security professionals’

Vroeger kende KLM nog de bedrijfspolitie met als belangrijkste taken het voorkomen van diefstallen en de bewaking van de KLM terreinen: tegenwoordig is het gebied van veiligheid en beveiliging oneindig veel uitgebreider.

Lees meer over onze oplossingen bij KLM