Anderhalvemetersamenleving in het onderwijs

Als basisschool bent u van een van de eerste die de draad weer oppakt in deze bizarre tijd. Op gepaste wijze, want het virus is nog niet uitgedoofd. De verwachting is dat de weg naar het normale schoolleven een proces wordt van een lange adem. Een proces waarin Securitas u als veiligheidspartner graag wil bijstaan.

Wij zijn ons ervan bewust dat u voor een enorme uitdaging staat. Want hoe regelt u onderwijs op anderhalve meter? Hoe creëert u een veilige omgeving voor uw medewerkers en leerlingen? Er bestaat geen recept. Maatregelen zijn afhankelijk van uw locatie, het gebouw, de grootte van de klaslokalen, de leeftijd van uw medewerkers en het aantal leerlingen. Maatwerk is noodzakelijk.

Wat kan Securitas voor u betekenen?

De veiligheid van uw medewerkers en leerlingen staat voorop. In dat kader is het belangrijk om te weten dat u verplicht bent de risico’s en maatregelen om veilig en gezond te kunnen werken in kaart te brengen. Securitas kan u daarbij helpen. Onder andere door naar de inrichting van uw bedrijfsnoodprocessen en het BHV-team te kijken. Wij adviseren u hoe u in deze nieuwe situatie uw BHV-organisatie effectief en efficiënt inricht en tegelijkertijd voldoet aan de regelgeving. Indien nodig stellen wij een Risico-Inventarisatie en – Evaluatie (RI&E) voor u op.

Een veilige school

Een veilige school is in deze tijd een schone, hygiënische school. Dat betekent dat u extra aandacht besteedt aan het maken en handhaven van hygiëneprotocollen en het creëren van bewustwording. Securitas levert een breed aanbod van producten die de awareness en veiligheid op uw school vergroten. Denk hierbij aan desinfectiematerialen, oppervlaktereinigers, hangende spatschermen en anderhalvemeter vloerstickers en bumpers. Daarnaast behoort het toepassen en handhaven van (gastvrij) deurbeleid tot de mogelijkheden.

Oog voor uw unieke beveiligingsbehoefte

Als beveiligingsorganisatie zijn wij uiteraard in staat om uw (tijdelijke) locatie(s) optimaal te beveiligen. Door middel van (extra) controlerondes en flexibele beveiligingsmaatregelen waaronder mobiele camera units en Security Boxen spelen we maximaal in op uw unieke beveiligingsbehoefte. Daarnaast beschikken we over diverse tools, waaronder camera’s met intelligente software, waarmee u op elk moment inzicht heeft in het aantal mensen op uw locatie.

Wij realiseren ons dat het een flinke klus is om uw school coronaproof te maken. Nu en komend schooljaar. We gaan daarom graag met u in gesprek over de vele mogelijkheden om van uw school ook in deze lastige periode een veilige plek te maken.

Lees hier voor meer informatie 

Neem contact met ons op via dit formulier of bel 088 322 11 00
*
*
*
*
*
Hoe gaan we met uw gegevens om?