Skip to main content

Einde ondersteuning van DualCom Calibre

CSL beëindigt per 1 maart 2023 de ondersteuning en dienstverlening voor de DualCom Calibre. Indien er na deze datum nog DualCom Calibre units operationeel zijn, zullen deze niet meer functioneren. Hierdoor stopt ook de doormelding naar het Securitas Operations Center. De verkoop van DualCom Calibre werd al stopgezet per 1 oktober 2017.

Waarom stopt CSL haar DualCom Calibre dienstverlening:

  • De externe leverancier van DualCom Calibre biedt geen ondersteuning en ontwikkeling meer op dit platform.
  • Door het besluit van Microsoft om af te stappen van Internet Explorer, zal UDL (Up and Downloaden) over-the-air upgrades en wijzigingen niet meer mogelijk zijn.
  • DualCom Calibre heeft geen 4G-mogelijkheden of add-ons om de toestellen te upgraden. Gezien de aanstaande afschaffing van 2G en 3G-diensten, zijn zij dus genoodzaakt om te stoppen.  

Wat zijn de gevolgen voor u als installateur:

Ons advies aan alle installateurs is om van deze gelegenheid gebruik te maken om alle bestaande DualCom Calibre units vóór 1 maart 2023 te upgraden naar de nieuwe GradeShift Pro -- LAN + 4G.

CSL biedt een beproefd upgradeprogramma om installateurs te helpen met deze upgrade. De komende 12 maanden bieden ze ondersteuning bij de vereiste onderhoudsbezoeken op locatie. CLS zal dit coördineren met installateurs en het Securitas Operations Center, om ervoor te zorgen dat alle systemen worden voorzien van een toekomstgerichte oplossing en installateurs optimaal gebruik kunnen maken van de voordelen van GradeShift Pro -- LAN + 4G.

De toekomst - GradeShift Pro

Als onderdeel van de DualCom Pro Range, maakt de dual path alarmeringsoplossing gebruik van een combinatie van een 4G- en een LAN-pad ten behoeve van alarmtransmissies. Het gebruikt LAN-connectiviteit voor het primaire pad en een 4G WorldSIM voor het secundaire pad. Een stand-by WorldSIM wordt ook geleverd, waarbij voor extra betrouwbaarheid elke SIM werkt op een onafhankelijk netwerk van de andere. GradeShift Pro is ook compatibel met CSL Live en de My Base App. De onderstaande tabel geeft een overzicht van het nieuwe alternatief voor het upgrade proces:

Bestaand product

SKU

Nieuw Alternatief

SKU

DualCom Calibre G2 - IP + Radio

CS5372

GradeShift Pro DP1 - LAN + 4G

CS.53.LR1

DualCom Calibre G3 - IP + Radio

CS5373

GradeShift Pro DP2 - LAN + 4G

CS.53.LR2

DualCom Calibre G4 - IP + Radio

CS5374

GradeShift Pro DP3 - LAN + 4G

CS.53.LR3

 

 

Bekijk ook ons andere nieuws

Automatisch afmeldrapport voor installateurs vervalt

Op korte termijn gaat Securitas Operations Center (SOC) werken met een vernieuwde MAS-applicatie: MAS EX. Vanuit de huidige MAS ontvangen veel van onze installateurs een automatisch pdf-rapport, zodra één van de sites die is gekoppeld aan hun account wordt afgesloten.

Lees verder

Even voorstellen; onze nieuwe Manager Operations

Per 1 januari 2022 is Twan Enderink gestart als Manager Operations bij het SOC. Twan stelt zich graag aan jullie voor!

Lees verder
Sorry, we ondersteunen deze browser niet. Gebruik een nieuwere browser zoals Chrome, Safari, Firefox of Edge om de website goed weer te geven.