Skip to main content

FAQ ISDN30

Veelgestelde vragen

Wat is ISDN (30)?  

  • Het IntegratedServices Digital Network (ISDN) verwijst naar een standaard netwerksysteem voor datatransmissie via koperen telefoonlijnen 
  • ISDN 30: Een groep lijnen waar de alarmcentrale hun analoge alarmen op ontvangt
  • ISDN 15 of 20, meervoudig PSTN: hetzelfde principe. Deze zijn al eerder uitgefaseerd

 

Wat is het verschil tussen ISDN en analoog? 

In tegenstelling tot analoge telefonie, is het signaal bij ISDN dat over het koperpaar wordt verzonden in digitale vorm. ISDN betreft dus meervoudige analoge lijnen vanaf een alarmsysteem / telefonie in een groepsverband. 

 

Welke transmissie types zijn (straks) niet meer mogelijk? 

ISDN (15/20/30), enkelvoudig en meervoudig PSTN, analoog.

 

Wat is IP? 

IP staat voor Internet Protocol.

 

Deze informatie omtrent ISDN 30 is nieuwe voor mij.

Dat ISDN 30 stopt is niets nieuws. De providers hebben dit de afgelopen jaren meerdere malen groots in de media medegedeeld. De communicatie van Securitas loopt voornamelijk via de installateurs en onze website.

 

Securitas is verantwoordelijk voor het leveren van de alarmcentralediensten, niet voor het alarmsysteem of de verbinding die daaraan ten grondslag ligt. Desalniettemin vindt Securitas het wel belangrijk u te informeren zodat u op de hoogte bent van de situatie.

 

Als ik op internet kijk, staat er dat ISDN 30 niet stopt. Hoe zit dat?

Dit betreft ISDN 30 voice (spraak) en heeft niets te maken met het kunnen melden van uw alarmsysteem. Dat stopt vooralsnog per 1 oktober.

 

Als ik vragen heb, waar kan ik dan terecht?

Als u vragen heeft aan Securitas, kunt u contact opnemen met de afdeling Customer Care via telefoonnummer 088 322 11 00 of per email via customercare@securitas.nl. Customer Care is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30u tot 17.00u.

 

Heeft u technische vragen over uw alarmsysteem? Neem dan contact op met uw installateur. Weet u niet wie uw installateur is, neem dan contact op met Securitas, wij helpen u verder.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet. Gebruik een nieuwere browser zoals Chrome, Safari, Firefox of Edge om de website goed weer te geven.