Skip to main content

Planet

Securitas streeft voortdurend naar de juiste balans tussen een professionele en milieubewuste dienstverlening. Dit vertalen we in een actief milieubeleid.

Neem contact op
Een surveillanceauto van Securitas rijdt door de natuur

Energie

Securitas maakt sinds 2010 gebruik van groene stroom. Onze doelstelling is om in onze eigen (huur)panden waar wij zelf de energieleverancier kiezen 100% groene energie af te nemen.

Verminderen van de CO2 emissie

We vinden het belangrijk om onze Carbon Footprint inzichtelijk te maken en te beperken. Hierop wordt internationaal beleid gemaakt (Corporate Emissions Policy) en worden doelstellingen geformuleerd door Securitas AB. Monitoring en rapportage vinden jaarlijks achteraf plaats. We houden gegevens bij over onze CO2-emissie, de duurzaamheidslabels van ons wagenpark (A,B,C) en ons energieverbruik. Hierbij stellen wij ons ten doel dat elke nieuwe generatie (surveillance)auto’s minder uitstoot heeft dan het voorgaande jaar. Zo is de CO2 emissie de afgelopen 8 jaar gehalveerd en verlagen we structureel onze gemiddelde uitstoot. Op deze manier werken wij toe naar CO2 vrije duurzame energiebronnen voor onze (surveillance)auto’s.

Meer informatie over Corporate Emissions Policy

Ontwikkelingen

Inmiddels zijn er al op diverse plaatsen in Nederland pilots met het gebruik van de Zoe Cargo van Renault voor onze mobiele surveillance. Het grote voordeel van dit electrische voertuig is dat het een actieradius heeft van ruim 300 kilometer. De ervaringen zijn positief. De inzet van het EV voertuig wordt dan ook planmatig uitgebreid de komende periode en per specifiek project (bijvoorbeeld Schiphol). Een andere mogelijkheid waar wij gebruik van maken, is de inzet van electrische scooters. Deze zijn met name geschikt voor een gebied met een hoge verkeersdichtheid, aangezien de scooter zich soepel kan bewegen door het verkeer. Een van de voorbeelden is onze dienstverlening voor de universiteit van Maastricht met locaties door de hele stad. In Nederland zien we onder meer de volgende ontwikkelingen rondom emmissievrij (EV) rijden:

 • Afname van de oplaadtijd
 • Meer laadpalen door heel Nederland
 • Toename actieradius
 • Nieuwe alternatieven zoals waterstof, biogas en zonne-energie
Meer informatie over onze dienstverlening bij Universiteit Maastricht
Een Securitas medewerkers bestuurt een drone

Ontwikkelingen

Securitas houdt al deze ontwikkelingen scherp in de gaten. Daarnaast zijn we goed geïnformeerd over o.a. de ontwikkelingen van auto’s op waterstof, die in Nederland voornamelijk plaatsvindt rondom Rotterdam en omstreken. Voertuigen op waterstof hebben als voordeel, dat ze volledig emissievrij zijn en niet opgeladen hoeven te worden. Deze techniek is op dit moment nog erg kostbaar, er is weinig aanbod en de benodigde infrastructuur is nog niet aanwezig, maar zeer interessant om te volgen voor de toekomst.

Een Securitas centralist maakt gebruik van geavanceerde surveillance- en communicatietechnologie voor optimale samenwerking met mobiele surveillance

Verminderen logistieke bewegingen

Door de ontwikkelingen op gebied van techniek is het mogelijk om meer en meer zaken op afstand te verzorgen. U kunt hierbij denken aan:

 • Inzet remote solutions
 • Video monitoring
 • Vergaderen op afstand
 • Strategisch kiezen locatie overleggen

Op deze manier verlagen we de logistieke bewegingen, verhogen we de reactiesnelheid bij alarmmeldingen en wordt een efficiënter manier van werken bevorderd.

Wat doen we nog meer:

 • Voldoen aan specifieke certificeringen en verklaringen op het gebied van duurzaamheid (Ecovadis Gold, ISO 45001, MVO Register FIRA verklaring duurzaamheid).
 • Duurzame inkoop en selectie op bijdragen aan de keten.
 • Meedenken met opdrachtgevers op mogelijke milieubesparing.
 • Bewust omgaan met afval door recycling en afvalscheiding.

Contact

Neem contact met ons op via dit formulier of bel 088 322 11 00

Een fout is opgetreden tijdens het ophalen van captcha-afbeelding

Uw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. Door het formulier in te dienen, stemt u in met het privacybeleid.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet. Gebruik een nieuwere browser zoals Chrome, Safari, Firefox of Edge om de website goed weer te geven.