Skip to main content

Onderwijs

Scholen en universiteiten kenmerken zich door een open omgeving waarin veel beweging is en waarbij leren en ontwikkelen het belangrijkste doel is. Een omgeving die veilig moet zijn voor zowel studenten, docenten als medewerkers, maar die ook door de aanwezigheid van zoveel verschillende soorten mensen bijna alle maatschappelijke kenmerken heeft.

Onze oplossingen

Voor het onderwijs

Deze video is niet beschikbaar.

Om de video te zien, dient u de marketing cookies te accepteren. Klik hier om uw cookievoorkeuren aan te passen.

Klantverhaal Inholland

Bekijk hieronder de video waarin Timo Stortenbeker van Hogeschool Inholland vertelt over de veiligheidsuitdagingen die zij ondervinden en de oplossingen die ingezet worden.

Building formations Academy

Beveiligen voor basisscholen

Met aandacht worden de scholen weer herstart. De verwachting is dat de weg naar het normale schoolleven een proces wordt van een lange adem. Een proces waarin Securitas u als veiligheidspartner graag wil bijstaan. De veiligheid van uw medewerkers en leerlingen staat voorop. In dat kader is het belangrijk om te weten dat u verplicht bent de risico’s en maatregelen om veilig en gezond te kunnen werken in kaart te brengen. Securitas kan u daarbij helpen. Onder andere door naar de inrichting van uw bedrijfsnoodprocessen en het BHV-team te kijken. Indien nodig stellen wij een Risico-Inventarisatie en – Evaluatie (RI&E) voor u op.

Een Securitas beveiliger helpt op een gastvrije manier een bezoeker

Preventief beveiligen

Onderwijsinstellingen krijgen regelmatig te maken met incidenten, zoals actievoering, inbraak, brand en diefstal. Maar ook radicalisering komt steeds vaker voor. Dit vraagt om preventieve veiligheidsoplossingen, waarbij afwijkend gedrag of afwijkende situaties in een vroegtijdig stadium worden gesignaleerd en incidenten worden voorkomen. Tegelijkertijd is het belangrijk de gastvrijheid niet uit het oog te verliezen. Binnen uw doelstellingen zoeken we de best passende oplossing, waarbij preventieve beveiliging, safety en hospitality hand in hand gaan. Denk aan:

  • Gespecialiseerde proactieve beveiligers die op de meest effectieve en efficiënte manier ingezet en ondersteund worden vanuit onze alarmcentrale, het Securitas Operations Center. Studenten en medewerkers ondervinden geen hinder van hun werkzaamheden.
  • Security hosts die als beveiliger en gastheer/-vrouw optreden door vragen te beantwoorden, aanwijzingen te geven en problematische situaties te laten de-escaleren.
  • Creëren van Security Awareness onder medewerkers, studenten en docenten.
  • Toegangscontrolesysteem voor het identificeren, verifiëren en registreren van scholieren, medewerkers en bezoekers.
  • Beveiligingscamera’s met analysesoftware zorgt voor automatische vroegtijdige signalering van afwijkende situaties of afwijkend gedrag en de juiste opvolging hiervan.
Een man en vrouw kijken naar een laptopscherm

Meer weten over onze oplossingen?

Neem contact met ons op via dit formulier of bel 088 3221100

Uw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. Door het formulier in te dienen, stemt u in met het privacybeleid.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet. Gebruik een nieuwere browser zoals Chrome, Safari, Firefox of Edge om de website goed weer te geven.