Skip to main content

Het analoge netwerk verdwijnt

Sinds enkele jaren zijn de Nederlandse telecomproviders het analoge netwerk aan het uitfaseren. Ze stappen over naar een digitaal netwerk. KPN is al per postcodegebied bezig met de overstap en T-Mobile stopt volgend jaar met de analoge dienstverlening. De verwachting is dat andere telecomproviders zullen volgen.

Update: 14 november 2022

Als uw telecomprovider is overgestapt naar een digitaal netwerk, kan onze alarmcentrale de signalen van uw inbraaksysteem niet meer ontvangen. Helaas heeft Securitas hier geen invloed op.

 

De tijdelijke oplossing werkt straks niet meer
Vorig jaar hebben wij samen met onze telecompartner een tijdelijke oplossing gerealiseerd, waardoor we meldingen konden blijven ontvangen van uw analoge inbraaksysteem. Dit was echter een oplossing in het analoge netwerk. Omdat dit netwerk nu gefaseerd wordt stopgezet, werkt deze oplossing straks niet meer.

 

Bespreek de oplossingen met uw installateur

We weten niet wanneer uw telecomprovider stopt met analoge dienstverlening. Het is dus onduidelijk voor Securitas wanneer u niet meer gebruik meer kunt maken van uw analoge inbraaksysteem. Als de verbinding tussen uw alarminstallatie en onze alarmcentrale wegvalt, raakt uw pand/woning onbeveiligd. We kunnen onze diensten dan niet meer uitvoeren. Om dit te voorkomen, adviseren we u dringend om samen met uw installateur de mogelijke oplossingen te bespreken.

 

Dit zijn de alternatieven

Er zijn verschillende, toekomstbestendige alternatieven voor het analoge netwerk. Deze alternatieven maken de doormelding van uw alarm mogelijk:

  • Plaatsing van een IP-converter: deze zet het analoge signaal om naar een IP-signaal, waardoor uw huidige alarmsysteem kan doormelden over het nieuwe netwerk.
  • Vervangen van uw huidige alarmsysteem door een IP-compatible systeem.

 

Behalve het toekomstbestendig maken van uw beveiliging, biedt het omzetten naar een IP-systeem veel voordelen. Zo kunnen we u betere en slimmere beveiligingsoplossingen aanbieden en u heeft geen variabele telefoonkosten die u mogelijk wel met het analoge alarmsysteem heeft.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via dit formulier of bel 088 322 11 00

Een fout is opgetreden tijdens het ophalen van captcha-afbeelding

Uw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. Door het formulier in te dienen, stemt u in met het privacybeleid.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet. Gebruik een nieuwere browser zoals Chrome, Safari, Firefox of Edge om de website goed weer te geven.