Skip to main content

Het analoge netwerk verdwijnt

Zoals we eerder hebben gecommuniceerd, vinden er diverse ontwikkelingen plaats in Telecom-land om het analoge netwerk uit te faseren. Wij hebben de verwachting uitgesproken dat deze ontwikkelingen zich zouden voortzetten. Dat is ook het geval. Wat betekent dit concreet voor u?

Update: 6 juni 2023

Per 1 december geen dienstverlening meer via analoge signalen
Volgens onze gegevens heeft u een alarmsysteem of een secundair back-up systeem dat analoge signalen verzendt naar onze alarmcentrale.

Met de laatste ontwikkelingen die wij hebben vernomen, kunnen wij bevestigen dat de Telecomproviders na 1 december 2023 definitief geen analoge signalen meer verspreiden. Dit betekent dat vanaf dat moment onze alarmcentrale de analoge signalen niet meer zal ontvangen. En dat u niet meer via uw analoge systeem beveiligd bent.

Actie is noodzakelijk
Als de verbinding tussen uw alarminstallatie en onze alarmcentrale wegvalt, is uw pand of woning niet langer beveiligd. Hier hebben we als Securitas helaas geen invloed op. Het gevolg is wel dat wij onze diensten (gedeeltelijk) niet meer kunnen uitvoeren. Wij zouden graag in uw beveiliging blijven voorzien en onze dienstverlening aan u voortzetten. Zodra u uw alarmsysteem kunt overzetten naar een systeem met doormelding over IP, kunnen wij de beveiliging van uw pand of object blijven voortzetten. Deze overzetting kunt u samen met uw installateur regelen.

Wat als u niets doet?
Kiest u ervoor om dit niet te doen, dan zijn we helaas genoodzaakt om onze dienstverlening te beëindigen per einde van het lopende contract. Dit geldt alleen voor de dienstverlening die gebaseerd is op analoge doormelding. 

 

 

Update: 14 november 2022

Als uw telecomprovider is overgestapt naar een digitaal netwerk, kan onze alarmcentrale de signalen van uw inbraaksysteem niet meer ontvangen. Helaas heeft Securitas hier geen invloed op.

 

De tijdelijke oplossing werkt straks niet meer
Vorig jaar hebben wij samen met onze telecompartner een tijdelijke oplossing gerealiseerd, waardoor we meldingen konden blijven ontvangen van uw analoge inbraaksysteem. Dit was echter een oplossing in het analoge netwerk. Omdat dit netwerk nu gefaseerd wordt stopgezet, werkt deze oplossing straks niet meer.

 

Bespreek de oplossingen met uw installateur

We weten niet wanneer uw telecomprovider stopt met analoge dienstverlening. Het is dus onduidelijk voor Securitas wanneer u niet meer gebruik meer kunt maken van uw analoge inbraaksysteem. Als de verbinding tussen uw alarminstallatie en onze alarmcentrale wegvalt, raakt uw pand/woning onbeveiligd. We kunnen onze diensten dan niet meer uitvoeren. Om dit te voorkomen, adviseren we u dringend om samen met uw installateur de mogelijke oplossingen te bespreken.

 

Dit zijn de alternatieven

Er zijn verschillende, toekomstbestendige alternatieven voor het analoge netwerk. Deze alternatieven maken de doormelding van uw alarm mogelijk:

  • Plaatsing van een IP-converter: deze zet het analoge signaal om naar een IP-signaal, waardoor uw huidige alarmsysteem kan doormelden over het nieuwe netwerk.
  • Vervangen van uw huidige alarmsysteem door een IP-compatible systeem.

 

Behalve het toekomstbestendig maken van uw beveiliging, biedt het omzetten naar een IP-systeem veel voordelen. Zo kunnen we u betere en slimmere beveiligingsoplossingen aanbieden en u heeft geen variabele telefoonkosten die u mogelijk wel met het analoge alarmsysteem heeft.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via dit formulier of bel 088 322 11 00
Een fout is opgetreden tijdens het ophalen van captcha-afbeelding

Uw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. Door het formulier in te dienen, stemt u in met het privacybeleid.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet. Gebruik een nieuwere browser zoals Chrome, Safari, Firefox of Edge om de website goed weer te geven.