Skip to main content

Ethische hacker doet onderzoek naar MASmobile Classic

Een ethische hacker heeft onderzoek gedaan naar kwetsbaarheden van MASMobile Classic. MASMobile Classic is software die veel gebruikt wordt door (inter)nationale alarmcentrales en meldkamers.

Gepubliceerd
10 april 2024 22:02

Hij is erin geslaagd om een kwetsbaarheid te vinden in MASMobile Classic en heeft hiervan melding gemaakt. De melding betrof de alarmcentrale-aansluitingen van klanten bij het voormalige Stanley Security, dat vorig jaar door Securitas is overgenomen.   

Bepaalde persoonsgegevens van deze klanten zijn zichtbaar geweest. Er zijn geen wachtwoorden of andere informatie ingezien die de veiligheid in het geding hebben gebracht. Het bovengenoemde incident gaat dus niet over gevoelige beveiligingsinformatie.

Voor een zeer beperkt aantal klanten is additionele afstemming noodzakelijk geweest.

Maatregelen zijn getroffen en de kwetsbaarheid is opgelost. Voor de volledigheid, in onze procedures zitten extra veiligheidsmaatregelen, waardoor cruciale informatie niet eenzijdig gewijzigd kan worden. De veiligheid is dan ook bij geen van onze klanten of medewerkers in het geding geweest.   

Wij nemen dit uiterst serieus, omdat veiligheid onze core-business is. Conform procedure hebben wij een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Nogmaals, wij nemen dit incident uiterst serieus en betreuren de situatie ten zeerste. Wij vertrouwen erop u voldoende geïnformeerd te hebben. Vanuit Securitas geloven wij in transparantie en integriteit, belangrijke kernwaarden van ons bedrijf. Daarom blijven wij ook over dit onderwerp graag met onze klanten in gesprek. Mocht u additionele vragen en/of opmerkingen hebben, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet. Gebruik een nieuwere browser zoals Chrome, Safari, Firefox of Edge om de website goed weer te geven.