Skip to main content

Logistics Intelligence

De beveiligingsoplossingen van Technology worden gekenmerkt door de toepassing van geavanceerde technologie, zowel hard- als software. Toch is technologie nooit het vertrekpunt bij de ontwikkeling van deze oplossingen. Stuk voor stuk zijn ze bedacht en ontwikkeld vanuit specifieke klantvragen. Dat is ook het geval met Logistics Intelligence.

Neem contact op
Beveiliging voor logistiek

Meer snelheid, efficiency en controle in uw logistieke proces. Met Securitas Logistics Intelligence is het mogelijk.

Als er een sector is waar ‘tijd is geld’ leeft dan is het transport & logistiek. Logistieke centra hebben veel behoefte aan innovatieve en betrouwbare oplossingen die zorgen voor optimalisatie van primaire processen. Daarnaast is veiligheid binnen en rondom bedrijven steeds belangrijker. Securitas Logistics Intelligence is een geavanceerd en toekomstvast systeem om het aan- en afmeldproces van voertuigen te automatiseren en het logistieke proces te optimaliseren.

Alles draait om tijd, snelheid, controle en inzicht

De transport- en logistieksector is continu in beweging. De economie draait goed, de export groeit en de rol van Nederland als ‘Gateway to Europe’ krijgt elk jaar meer inhoud. Ondernemers in de transport & logistiek profiteren daar in mee. Tegelijk neemt de concurrentie toe en staan de tarieven onder druk, wat vraagt om extra efficiency.

Een Securitas medewerker werkt met een nieuwe camera

Technologie maakt het verschil

Er liggen kansen voor ondernemers in de transport & logistiek die met innovatieve technologie eenvoudig zijn te verzilveren. Door te automatiseren, data te vergaren, op te slaan, real-time te verwerken en door met deze data te anticiperen op de alledaagse praktijk is het mogelijk om het logistieke proces beter te controleren en efficiencyslagen te maken. Securitas Logistics Intelligence kan u hierbij helpen.

Logistiek beveiliging

Een intelligente, toekomstvaste combinatie van geavanceerde technologie

Securitas Logistics Intelligence is een slimme en toekomstvaste combinatie van hard- en software. Hiermee automatiseert u aan- en afmeldprocessen van voertuigen en stroomlijnt u het logistieke proces veilig en efficiënt. Het basisconcept en de technologie van deze oplossing bewijzen zich al jaren bij toonaangevende bedrijven.

ANPR - automatische kentekenherkenning door slimme camera's

Kentekenherkenning, QR-code of vrachtnummer met touchscreen aanmeldmonitor

Securitas Logistics Intelligence is multifunctioneel toepasbaar in combinatie met intelligente software. Na het lezen van bijvoorbeeld een kenteken, het scannen van een QR-code of het intoetsen van een vrachtnummer wordt er automatisch een procedure opgestart. Indien het voertuig, QR-code of vrachtnummer bekend is in de database krijgt de chauffeur visuele instructies in zijn of haar eigen taal. Deze kunnen (vooraf) worden toegewezen aan een ontvangst, een herkenning van de landcode van het voertuig of handmatig worden ingetoetst op de zuil. Tevens worden de geldende veiligheidsprocedures getoond, evenals route-informatie en een verwijzing naar het desbetreffende docknummer waar de chauffeur kan laden of lossen.

Optimale controle van aanwezigheid

Als er geen gegevens beschikbaar zijn van het transport, kan de chauffeur zich aanmelden op de touchscreen monitor. Naar wens verschijnt er automatisch een pop-up bij de verantwoordelijke of er wordt automatisch alsnog een dock toegewezen. De logistiek medewerkers worden middels een monitor real-time geïnformeerd over de aanwezige voertuigen op het terrein en het voertuig, naam en landcode van de chauffeur. Als het voertuig het terrein verlaat, zal het real-time worden ‘uitgeboekt’. Dit zorgt voor optimale controle van de aanwezigheid op uw terrein.

Multifunctioneel inzetbaar

Ieder bedrijf is anders en werkt anders. Securitas Logistics Intelligence is flexibel, zodat het aan- en afmeldproces op maat kan worden ingericht en geautomatiseerd. Naast de uitgebreide standaard modules is het ook mogelijk om specifieke wensen en eisen toe te voegen aan de software.

Veiligheidsinstructies in de logistiek

Veiligheidsinstructies

Ieder bedrijfsterrein heeft eigen regels voor medewerkers en bezoekers, zoals het dragen van veiligheidshesjes en -schoenen. Bij het aanmelden op de zuil ziet de chauffeur de veiligheidsinstructies in zijn eigen taal. Als de chauffeur de veiligheidsregels accepteert op de monitor wordt dit opgeslagen.

Slagbomen gaan open naar automatische kentekenherkenning

Wachtgeldbesparing

Veel transportbedrijven brengen wachtgeld in rekening als het voertuig niet snel genoeg wordt geladen of gelost. Tijdens het aanmelden geeft het systeem het voertuig een zogenaamde ‘timestamp’ mee. Komt het voertuig binnen de ingestelde tijd bij de uitgang, dan opent de slagboom automatisch. Meldt het voertuig zich buiten de tijd dan moet de chauffeur zich op het scherm verantwoorden. Zo behoudt u de controle op uw terrein en is er een onderbouwing van wachttijddeclaraties beschikbaar.

Securitas Logistics Intelligence

12 Redenen om te kiezen voor Securitas Logistics Intelligence

Meer informatie

Meer weten over Technology?

Neem contact met ons op via dit formulier of bel 088 322 11 00

Uw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. Door het formulier in te dienen, stemt u in met het privacybeleid.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet. Gebruik een nieuwere browser zoals Chrome, Safari, Firefox of Edge om de website goed weer te geven.