Skip to main content

Dronetechnologie nieuwe stap in beveiligen op afstand

Voor het vervoeren van pakketten, het bestrijden van brand en het sproeien van gewassen. Over de hele wereld worden drones ingezet om bedrijfsprocessen te optimaliseren. In haar continue streven naar de verbetering en professionalisering van beveiligingsprocessen onderzoekt ook Securitas de mogelijkheden van het inzetten van drones.

Een scala aan mogelijkheden

De inzet van drones is een nieuwe stap in het ontwikkelen van technologische innovatie in het beveiligen op afstand. De mogelijkheden zijn eindeloos en op veel plekken toe te passen. In havengebieden bijvoorbeeld, op bedrijventerreinen en in kantorenparken. Drones maken inspectie op moeilijk toegankelijke plekken mogelijk, kunnen razendsnel een alarm verifiëren en geven inzicht in gevaarlijke situaties. Als "surveillant" kan een drone medewerkers beschermen tegen criminaliteit en geweld én kosten besparen.

 

Geautomatiseerd vliegen

Was de inzet van drones door strenge regelgeving tot voor kort beperkt, sinds januari 2021 zijn de mogelijkheden fors toegenomen. De belangrijkste verandering is dat er nu ook geautomatiseerde vluchten mogen worden uitgevoerd, buiten het directe zicht van een piloot. Dat geeft Securitas de ruimte voor nieuwe ontwikkelingen om drones en droneboxen effectief in te zetten voor inspectie- en bewakingsdoeleinden.

 

Veilig in theorie en in praktijk

Het inzetten van drones moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Kunnen voorgeprogrammeerde vluchten honderd procent veilig worden uitgevoerd? Brengen drones private belangen niet in gevaar? Als innovatieve specialist stelt Securitas Technology de hoogste eisen aan nieuwe technologieën. Alle droneprojecten van Securitas voldoen aan de wettelijke voorschriften en regelgeving. In nauwe samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zorgt Securitas ervoor dat beveiligen met drones veilig gebeurt. In theorie én in de praktijk.

 

Testen, testen, testen

Securitas heeft op verschillende gebieden succesvolle projecten gerealiseerd en maatregelen genomen waarin technologische innovaties een prominente rol spelen. Testen is tijdens dit soort innovatieve projecten een doorlopend proces waarbij veiligheid, betrouwbaarheid en compliance met wet- en regelgeving te allen tijde centraal staan. Voor welke klanten is dronetechnologie dé oplossing? Nieuwe mogelijkheden worden per klantcase uitvoerig getest op veiligheid en resultaat. De uitkomsten vormen een unieke kans om duurzaam en proactief en daarmee nog beter de veiligheid van mensen, goederen en processen te waarborgen. Voor nog betere beveiliging en een veiligere wereld.

Deze video is niet beschikbaar.

Om de video te zien, dient u de marketing cookies te accepteren. Klik hier om uw cookievoorkeuren aan te passen.

Inzet drones Haven- en Industrieterrein Moerdijk

Meer weten over beveiliging met drones?

Neem contact met ons op via dit formulier of bel 088 322 11 00

Uw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. Door het formulier in te dienen, stemt u in met het privacybeleid.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet. Gebruik een nieuwere browser zoals Chrome, Safari, Firefox of Edge om de website goed weer te geven.