Skip to main content

Historie

Securitas is in 1934 opgericht in Zweden door Erik Philip-Sörensen. In de jaren 70 nemen zijn twee zoons het sterk gegroeide bedrijf over.

Neem contact op

Securitas Group

De internationale tak gaat verder als het huidige Group 4 Securicor, terwijl de Zweedse activiteiten de naam Securitas behouden. Eind jaren 80 begint Securitas aan haar internationale expansie: eerst Noorwegen, Denemarken en Portugal, dan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Spanje en Amerika.

Bekijk de uitgebreide geschiedenis op securitas.com
Inzet van mens, kennis en techniek voor een veilige werk- en leefomgeving

Securitas Nederland

  • De afgelopen jaren hebben er diverse overnames plaatsgevonden, waarmee Securitas Nederland voldoende kennis, ervaring en capaciteit in huis heeft op het gebied van manbeveiliging, technische oplossingen en het toepassen van beveiliging op afstand. Op die manier kan Securitas de best passende en meest effectieve en efficiënte integrale oplossing bieden, afgestemd op uw situatie, behoeften en ambities.
  • In 2000 neemt Securitas het bedrijf B&M Beveiliging & Alarmering B.V. over, waarmee Securitas Nederland een feit is. Een jaar later volgt de overname van VNV Beveiliging: de eerste particuliere beveiligingsorganisatie van Nederland die is opgericht in 1902. Zo krijgt Securitas er een eeuw beveiligingservaring bij.
Een Securitas medewerkers bestuurt een drone

Technology overnames

  • In 2015 vond de overname van Poseidon Security Systems plaats. Vanaf 1 januari 2018 gaat Poseidon verder onder de naam Securitas Technology, de technologie tak van Securitas met een aanbod van intelligente hard- en software die de veiligheid vergroten en business performance van organisaties en bedrijven verbeteren.
  • Sinds 1 maart 2018 is Alphatron Security Systems onderdeel van Securitas Nederland. Alphatron is marktleider in het ontwikkelen en toepassen van innovatieve geïntegreerde beveiligingsoplossingen zoals camera-, toegangscontrole- en communicatiesystemen. Met de overname van Alphatron verstevigt Securitas haar marktpositie in het leveren van integrale veiligheidsoplossingen aan de zakelijke markt en de publieke sector.
  • Op 22 juli 2022 heeft Securitas de overname van STANLEY Security bekend gemaakt. Deze overname is een essentiële stap in onze strategie om te blijven investeren in onze technologische beveiligingsoplossingen en dienstverlening. Net als Securitas, is STANLEY Security expert in technologische beveiligingsdiensten. STANLEY Security en Securitas vullen elkaar goed aan op expertise, marktsegmenten en geografische verspreiding (zowel in Nederland als wereldwijd). Dankzij deze overname zal Securitas haar opdrachtgevers nog betere integrale en multiservice beveiligingsoplossingen kunnen bieden gebaseerd op de gecombineerde inzet van mens, kennis en techniek.

Contact

Neem contact met ons op via dit formulier of bel 088 322 11 00

Uw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. Door het formulier in te dienen, stemt u in met het privacybeleid.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet. Gebruik een nieuwere browser zoals Chrome, Safari, Firefox of Edge om de website goed weer te geven.