Skip to main content

Toegangscontrole

In een veranderende wereld waarin veiligheid steeds minder vanzelfsprekend is, wordt toegangscontrole een belangrijker onderwerp. Hoe houdt u grip op uw toegangsprocessen en welke stappen kunt u doorlopen om uw toegangsbeveiliging toekomstbestendig te maken?

Bij toegangscontrole gaat het om het totale proces van het wel of niet verlenen van toegang tot het juiste gebied. Hierbij verzeker je jezelf ervan dat je de juiste persoon toegang verleent.

 

Bouwstenen toegangscontrole

De juiste implementatie van een effectieve toegangscontrole oplossing valt of staat bij het opzetten van beleid. Dat is de eerste bouwsteen. Toegangsbeleid beschrijft de uitgangspunten en regels voor toegang tot verscheidene systemen, apparatuur, faciliteiten en informatie, gebaseerd op bedrijfs- en beveiligingsvereisten voor toegang. Dit is niet alleen beperkt tot fysieke toegang, maar meer en meer ook tot de logische toegang (IT).

De tweede bouwsteen voor het implementeren van toegangscontrole is het beschrijven van de volgende processen:

  • Ontvangstproces: Dit proces legt vast uit welke stappen de ontvangst/aankomst bij een bedrijf, organisatie of faciliteit bestaat. En in hoeverre deze aansluiten op de veiligheidseisen en gastvrijheid van de eigenaar.
  • Vertrekproces: Dit proces legt vast uit welke stappen het vertrek bij een bedrijf, organisatie of faciliteit bestaat. En in hoeverre deze aansluiten op de veiligheidseisen en gastvrijheid van de eigenaar
  • Registratieproces: Dit proces legt per fase vast welke informatie er (en voor hoe lang) gedocumenteerd moet worden als onderdeel van toegangscontrole. En voor wie deze informatie toegankelijk is door wie deze wordt beheerd.

Zijn bovenstaande stappen doorlopen, dan is het tijd voor de technische kant en het kiezen van de juiste systemen en tools. Daarbij is het van belang om te realiseren dat het controleren van toegang vaak uit een samenwerking tussen fysieke (mechanische) componenten, elektronische componenten en software bestaat. Keuzes hiervan zijn afhankelijk van factoren zoals de weerbaarheidsklasse (braakbestendigheid), de mate van verificatie (medium), de (beschikbare) infrastructuur, IT eisen, registratie en rapportagebehoefte en schaalbaarheid.

 

Oplossingen 

Maatwerk

Toegangscontrole is in veel gevallen maatwerk. Zo is toegangscontrole in veel organisaties niet los te zien van inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, nooddeursignalering en camerasystemen. Onze adviseurs denken graag mee zodat alle beveiligingsprocessen goed op elkaar af afgestemd zijn.

 

Contact

Heeft u vragen of wenst u met een van onze adviseurs te spreken over onze oplossingen?
Neem contact met ons op via dit formulier of bel 088 322 11 00

Uw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. Door het formulier in te dienen, stemt u in met het privacybeleid.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet. Gebruik een nieuwere browser zoals Chrome, Safari, Firefox of Edge om de website goed weer te geven.