Food Defense

De laatste ontwikkeling in de voedingsindustrie is Food Defense: het beschermen van producten tegen opzettelijke besmetting. Producten worden met opzet besmet om schade toe te brengen aan de consument, het merk of de branche. Om deze vitale infrastructuur te beschermen heeft de FDA sinds 2001 maatregelen genomen. Sinds enkele jaren is Food Defense ook opgenomen in de International Food Featured Standards, BRC Global Standard for Food Safety en FSSC 22000.

Veranderende regelgeving
In het belang van de Food Safety verandert de regelgeving binnen de voedingsindustrie voortdurend. In hoeverre is food defense in uw organisatie momenteel geborgd? En waar liggen úw risico’s? Door goed voorbereid te zijn, komt u niet voor verrassingen te staan.

Gebundelde kennis
Food Defense vereist zowel expertise op het vlak van Food Safety als van Security: N&S Quality Consultants B.V. en Securitas hebben de handen ineen geslagen om u te helpen bij het voldoen aan de eisen van de IFS en BRC. Dit gebeurt door middel van een Food Defense Scan.

Food Defense Scan

  • Praktijkgerichte analyse om te bepalen of uw faciliteit voldoet aan o.a. de IFS en/of BRC certificaten ten aanzien van opzettelijk besmetten van producten
  • U krijgt inzicht in de effectiviteit van uw huidige Food Defense maatregelen
  • Op basis van deze analyse en de wettelijke vereisten worden risico’s geïdentificeerd
  • De beoordeling van deze risico’s worden geborgd en gedocumenteerd
  • De gekoppelde maatregelen die van essentieel belang zijn voor de veiligheid worden geïmplementeerd
  • Uiteraard houden wij hierbij rekening dat uw productie- en logistieke processen niet verstoord worden
Neem contact met ons op via dit formulier of bel 088 322 11 00

Ik heb interesse in:

*
*
*
*
*
*
Hoe gaan we met uw gegevens om?